24.7.12

Solemnization | Aida + Richard

Assalamualaikum =)

Masih tak terlewat lagi aku nak ucapkan salam ramadhan al-mubarak . Alhamdulillah setakat ini aku puasa penuh lagi . Huhuhu . This time aku mahu update pasal kawin . Hamboiii , sekarang ni aku tak tahu kenapa suka skodeng video kawin2 neh kat youtube . Bila tengok je , tetiba mood kawin tuh datang . Hewhewhew .  Sampai En Pakwe tegur " Sabarlah sikit syg neh " . Seronok pergghh kawin neh . Wuawuawua .


Worite , sebelum aku melalut sampai ke Paris , aku nak share pasal wedding kakak pipah . Best friend plus Housemate plus Roomate tercinta . Love kamu ketat2 !! =) . Seminggu sebelum ramadhan berlangsungnya majlis akad nikah iaitu pada hari Sabtu , 14 Julai 2012 di Masjid Subang Jaya . Alhamdulillah dengan sekali lafaz, in English wokeh , angah a.k.a Aida sah menjadi isteri kepada Richard Jeffery Levett Abdullah . Waaawww , mat shaleh rupanya . Hehehe . Amin . Finally she's married . Hahaha . Ounyeah =)



Kad kawin mereka , very simple .


Richard adalah anak jati UK yang telah berhijrah ke Malaysia . He's have been in Malaysia almost 7 years . But cannot speak in Malay . Yang aku tahu , he know POYO itu ape . So kalau sesape mengumpat dia poyo , maybe dia akan faham kut . Hahaha . Kadang2 18x aku tengok si Richard neh , dah macam Mr Bean pon hado . ^.^ . He's very friendly guy . Dia kalau bab bercerita memang nak high volume and banyak cakap la mamat british neh . Aku agak kureng faham sikit bila nak chat ngn dia sebab korang tahu la kan loghat british macam mana bila speaking . Kena dengar betul2 baru boleh faham . Ouhya , nak tahu lebih lanjut pasal Richard , search ajo kat Google . 



Aida + Richard = <3









Puan Nurul Aida =)


Family Richard tidak dapat hadir , so kamilah juga wakil untuk Richard , yang mengangkat hantaran juga kami2 lah . Hantaran 3 berbalas 5 . Very simple angah punya hantaran . Sampai awal di masjid and agak lama menunggu Tok Kadi datang . But alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar .



Pengikat cinta mereka .
Love and Love





Kiss for you , my lovely wife .
*---*




Aida's Parents







Abah's pengantin : Ekau jago lah aida neh baik2 . Ingat posan den ni hah , jadi suami yang baik .
Richard : Alright abah ! I'll try be a good husband =)
Mama's pengantin : Jago ghumah tanggo kowang elok2 . Jangan gadoh2 taw . 
Richard : Yes mama !


* Rekaan semata-mata * =)





3 dah kawin , 1 dah tunang , 1 single .
Pah ! Bila ko nak kawin plak ? hahaha




Sejurus selesai majlis akad nikah , kami dayang2 sekalian pergi mencekik kat McDonald berdekatan . Giler lapaq sebab pagi2 lagi dah gerak ke Masjid dari Enstek . 



OTW ke Masjid .





Selamat Pengantin Baru bt kedua-dua mempelai . Moga bahagia hingga ke alam syurga . Haisshh ! Tak sabaq nak kawin neh . Hehehehe =P

4 comments:

  1. wah bestnyaa dah kawin. hehe jemput singgah and komen ya http://sayakinghana.blogspot.com/2012/07/lelaki-tak-hensem-dapat-perempuan-cun.html :")

    ReplyDelete
  2. wahhh congrast.. heheh follow sini :)

    ReplyDelete

suara rakyat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...