22.12.10

Ada Apa Dengan Kelantan ?? (P2)


Dengan sekali lafaz
Bismillahirohmanirohim...
Maka boleh la aku nak mula berceloteh yer...
.
.
.
.
v


Nampak picture di atas kan ??? For sure la kat tepi pantai kan. . .Kalu x dapat nak pastikan pic kat atas uh, No Komen and No Kuman la aku !!! Berbalik pada point entry aku kali ini, nak continue balik about entry yang sebelum ini. . .( click here ) huhuhuhuhuhu. . .Ingat drama2 jer ade continue2 neh, Hello !!! blog pon bulih main sekaki aw. . . Jeng3 !!. . .Nk btw neh, ombak time uh kuat gilew kentang aw, almaklomlah. . skang pon musim tengkujuhkan. . memang takut la eah. . dengan musim skang neh hujan jer x henti2 pulok uh. . .uuuuuuuuuuuu !!!!

Kali neh lokasi :
Pantai Sri Tujuh
Tumpat,Kelantan
.
.
.
.
v
Sememangnyer aku x penah2 dengar sebelom tempat neh or wujudnyer ade pantai kat situ. .
My mama pon xder la story2 pantai2 yang ade kat Kelantan neh. . Aku pon dolu2 x rajin la nak angkat kaki neh pegi jalan pon. . .Pada masa tu ( skema lol ), as usually wif nyonya anf abe lan, dengan menggunakan kuasa x turbo kete cap Perodua mereka, kitowang g la Pengkalan Kubor pekena mee sup. . Sedap ooooowwwww !!!! Memang x dijangka la. . ahahahahahhaahahahah !!!
X cukup agy, pekena pulok makanan sian yang dipanggil Som Tam yer. . Fuuuhhhh !!!
Makanan neh dari siam x clap aku la. . Kowang bulih choice nak spicy or original ( cam KFC ). .
kiukiukiukiukiukiu !!! Kalu pilih pedas, aku syorkan, sediakan gula2 yang ase bulih hilangkan pedas uh. . .abe lan makan pon sampai meleleh air mata lelaki seh !!! agagagagagagagaga. . .
Pengkalan Kubor salah satu tempat bebas cukai selain Rantau Panjang di Kelantan.
.
.
.
.
v
Pergi jalan lain, balik pon jalan lain. . .Dah alang2 jalan ikut pantai, tanpa segan n silu, aku mintak abe lan singgah la pantai uh sbab aku x penah jejak lagi pantai kat c2. . :p nak nengok gak ape rupa pantai kat c2, lawa ke Tidak !!! Nampak macam sedang membangun, ade chalet2 or hotel2 yang sedang dibina kat c2. . .Nak bagi amaran neh, kanak2 tok sah nak berangan la kalu mai pantai neh nak bermandi-mandi yer adek kakok !!! Hahahahahah. . .Bukan ape, pantai neh sebarnarnyer x sesuai untuk bermandi-manda eh. . .Ombak terlalu kuat, nanti x pasai2 kowang hanyut kang. . .Akak x bertanggungjawab yer dek ooooiiiiii !!!! Setakat nak released2 tension uh bulih la. .nak candid2 ker kt c2. . Maksiat x dilayan yer. . Dosa besar uh !!!
.
.
.
.
v
Info cket:
Kalau dari Kota Bharu nk sampai ke sana take 45 minit jer. . .
nak info lebih

.
.
.
.
v

Location:
Pantai Sri Tujuh
Taken By:
Abe Lan
.
.
.
v

.
.
.
.
v





.
.
.
.
.
v


.
.
.
v

Last Tatapan !!!

CANON
Deligthing You Always !!!
.
.
v


* Visit Kelantan *
.

19.12.10

Al-Fatihah. . .

Berpisah sudah selamanya
yang tinggal hanyalah kenangan
diiring doa dan air mata
yang pergi takkan kembali lagi. . .
.
.
.
v
Kali neh, akuh nak berleteq story moly yang cedey hingga buat ayer mate neh menitis x henggat duniawi. . lirik kat atah uh by Rabbani kan, lau saper xtaw hentok lutot besi kowang kat tayar beskal sape2 lorh. . .( lau ase nak mampos cepat la ). . .hurm. . .sudah hmpir 6 tahun arwah mak cik akuh belah mama akuh pergi menghadap illahi. . siapa jangka di waktu usianya menginjak remaja, Tuhan lebih sayangkan arwah. . .orang kata, kalu kita teringatkan seseorang yang telah pergi uh, "Sedekahkan la Al-Fatihah ", mudah2an rohnyer ditempatkan di tempat orang2 beriman. . Amin.
.
.
.
.
v

16 Disember 2004
Tarikh yang tidak akan ku lupakan. . .
.
.
.
.
v

Tanda 100 hari sebelum hari mati.

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya.

Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja.

Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.

Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian , tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.

Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.

Maka malaikatmaut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa.

Akan terjadi malaikatmaut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

Adapun malaikatmaut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri.

Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi.

Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masukke dalam.

Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda Akhir

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.

Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

.

.

.

v

Jadi,

Renung2 kan lah dan Selamat Beramal !!!!


16.12.10

Ada Apa Dengan Kelantan ?? (P1)

salam 1 Malaysia. .
Bukan selamat pagi, bukan selamat malam or bukan selamat tinggal yer. . ahaha. . .entry akuh kali inih adalah berkaitan or berhubung dengan CUTI-CUTI KELANTAN yer. . setelah 19 abad akuh hidop di malaysia neh,di lahirkan di klatey dan dibesarkan di johor/pahang, dekat2 nk masok 20an neh ( x lame lagi ) br la nak jejalan merantau seluruh alam kelantan neh. .
Dalam dok nak menghabiskan time2 akhir akuh kt klatey neh, jadi baeklah akuh g jalan2 or lepak2 kt tempat yang agk2 menenangkan jiwa dan raga suci akuh neh. .Ye la, pah neh nak kena ngadap buku pulok,sem baru dah nak stat dah . .So, as usually yang jadi pemandu pelancong akuh adalah abe lan n Nyonya. . .
.
.
.
v
Destinasi bajet adalah di Pantai Cahaya Bulan
Akuh suke tmpat2 yang x buat kepale genius neh srabot yer. . bersaksikan ombak yang memukul2 pantai. . .tersenyum akuh seorang diri. . xtaw la aper sbabnyer. . ahakahakahak !!!!
Bagi sesaper ase nak honeymoon kali kelapan ke. kesembilan kat cini, OK jer !!! Chalet2 muwah pon ader disediakan. Serba serbi la ader ntok visitor2 yang maghi nk melawat negeri kelahiran akuh neh. . .p akuh as a good human nak pesan la, lau remaja2 yang memang x bertamadun uh nak buat benda2 x elok2 kat PCB uh. . lebey baek pk 100 juta kali yer. . sat g akuh hempok ngan batang mop karang, x pasai2 ader gak yang tidow ICU. . .ahahahaha !!! amaran keras neh.
.
.
.
v


Begitu indah sekali ciptaan Allah. .
.
.
.
.
v

aaaaaaaaaaaayyyyyyyyyooooooooowwwwwwwwww !!!
posing kuwang maut da. . sempat gak la merakamkan kenangan ketika matahari terbenam
( ayat skema daa). . cun x cun tolak darab bahagi tengah. . ader akuh kisah ??!!!
.
.
.
.
v

budok 2 owang kt dalam pic neh, akuh x sempat nak interview saper name diowang. .
hihihihihihi
.
.
.
.
v

x bulih la kalu melangok ajer kt tepi pantai uh kan. . .mesti la mulot nak kunyah2 something ntok exercise gg neh. . So, sebolom sampai PCB neh. . kt tepi2 jalan uh ader la sesuku gerai tomey yang jual jagong rebos neh. . .Harga berbeza kut setiap kedai. . pewot pon x bape lapa sangat bab kenyang dok tengok ombak. . .hehehehehe !!!
.
.
.
.
v

.
.
.
v

mak oi....!!!! rakus g2 dong akuh mamam jagong. ini kalu show kat bakal kak ipaq neh, conform2 name akuh kene black list. Memang x sempat la mane2 bank lam Malaysia neh nk hitamkan name akuh uh. . .hiakhiakhiakhiakhiak
( huduh nyer gelak )
p nk komplen cket neh, cket jer eah. . .jagong yang akuh santap uh kuwang enak cket, cam ader jer kuwang bahan jer. .kut2 mak cik tukang rebos jagong neh ader luper nk tambah something kut. . ( mandai2 jer )
.
.
.
.
v

3 aweks terlebey kiut
( yang tengah uh da berpunyer yer )
Harap Maklum
.
.
.
.
v
Kenapa mesti PCB ??
kowang po ee la sendiri. . .!!!
`

13.12.10

bile keje itu mulia...

toing3. . .
maka dgn ini. . dengan resminyer adinda nani ingin mengumumkan secara langsung dari cini ke cinun, akuh dh berhenti kijo kat KB MALL nuh. . .
bile mase akuh kijo ???
waaaaaauuuuuu. . .!!!
soklan yang menarik yang akuh ajukan ntok akuh sendiri. . .
kiukiukiukiukiukiukiu
( gelak sewel )
.
.
.
v
cukup sebulan akuh mencari pengalaman bergelar pekerja yang agak2 berwibawa la jugek kan
( puji diri sendiri jer ). . .untuk memenuhi mase yang agak2 terbuang di waktu cuti sem neh. . .
sebelom neh akuh x pernah keje pon, lau pas SPM dulu akuh jadi * Tukang Goyang Kaki Terbaik jer kt umah ku syurga ku uh. . .hehehehehehehe. . .jadi di cuti sem kali neh, akuh tidak akan sesekali melepaskan peluang perak ngan mencari pengalaman bekerja. . .
Alhamdulillah.
.
.
.
v


.
.
.

Dengan ini akuh nak memperkenalkan tempat akuh mencari pitih neh. . .

Taaaaaaaarrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaa... !!!!
Ditingkat 1 dalam KB MALL. . .( xkan kt luo pulok )huhuhuhuhu. . .
bukan kedai batu yer cik adek cik akak, ini adalah kedai jam, di mana kalau kowang tercari-cari jam G-Shock yang mahal tapi murah ( cam ner uh ?? ) hah !! bulih la menyibukkan diri anda datang ke mari yer. . .amatlah dialu-alukan kedatangan anda. . .kowang masok ajer ikut pintu depan and then naek eskalator uh ( tangga yang gerak2 uh ) pah uh jalan cikit nanti jumpe la yer. . .berhadapan ngan SONY CENTRE yer. . .
.
.
.
.
.
v



cepat2 mai kedai jam STONE !!!
karena adew jualan murah la wey. . .yuuuuuuuhhhhuuuu. . .
kowang tengok, sale sampai 70 % uh !!!
cayalah beb. . .
.
.
.
.
v


Sementara akuh dok melangok tinggal sowang2 dalam kedai uh, jadi dengan harta yang berteknologi tinggi yang bersifat bulih mengambil gambar sendiri, akuh pon CAPTURE lol !!!
Time uh customer lom rase2 nk serbu agy kedai neh, jadi akuh pon. . . .lalalalalala
.
.
.
.
.
v

iklan kaki jap. . .!!!
.
.
.
.
v

.
.
.
.
.
v



ewah3 budoks neh. . .dah cam mengalahkan big boss da. . .
* bos kecik lom dtg agy, so akuh amek alih la. . .

.
.
.
V


Jeng3. . .
saper neh ???
ahahahahaha. . .neh la Small Bos akuh, MR ERIC CHIN. .lau Big Bos, ader kat kL nuh. . .kalu hjung bulan baru dia mai jengok kedai dok kire2 profit n time uh la baru akuh leh trime gaji. .
akuh suke la keje ngan c Eric neh bab tengok jer muke seyes cam pengetua skolah menengah akuh dulu p suke nyakat owang. . .antara kuh ngan pekerja laen ok ajer. . .diowang pon x loket nk bagi tunjuk ajar cara2 nak repair jam cam ner. . .maner la taw kan suatu ary nanti kan. .
( kite berangan jap ) akuh bukak kedai jam kew kan. . .fuuuuuuuyyyyyyooo !!!
.
.
.
.
v

Banyak akuh peroleh daripada sebulan yang spend ntok keje uh. .
1. Tenyum sokmo bile layan customer ( senyum ikhlas ok !! )
2. Patuhi masa ( bab keje kedai jam kan...huhuhuhuhu )
3. Baru akuh taw jenis2 jam CASIO
4. Dapat beli jam baru !!!
5. Dapat GAJI lol !!!
.
.
.
.
v
p/s : cuti next sem keje laen pulok. . .
.
.
.
v
THE END :p

2.12.10

jauh di mata dekat di hati

Bismillahirohmanirohim. . .

mama pesan kalau nk mula ngn pape jer, mulakan ngn Bismillah taw. .( yg baek2 jer )
kiukiukiukiukiukiu

laen mcm jer title blog akuh neh...cam ank perantauan jer...hikhikhikhik....almaklomla la wey, time cuti sem jer aku angkat kaki naek bas balek Kelantan...so, bile mase aku nk tatap rindu akuh kt family...mama n abah bz ngan keje masing2. . .

dah la akuh sowang jer anak dara mereka...sob3...daripada akuh dok buet taek mate kt umah baek ak cari pngalaman cket keje kt kg. . .dpat cket duit poket pon jd la pak mat. . .


saya cayunk mama saya !!!


walaupon family xder kt cc, p ngan teknologi maso lo ni....dpt la akuh ngan family saling contact mengcontact antara satu sama laen....huhuhhuhuhuuu....






saya cayunk abah n mama...

sedih bila mengenangkan peruntukkan time akuh ngan family skunk neh, kureng.....lau dulu together2 g maner2 jer...saper2 yg ader parents agy uh, spend time ler cket ntok family kowang...( pesanan dr penaja )....







cayunk mereka semua. . .!!!

akuh
cayunk family akuh laaaaaaaa.......!!!

29.11.10

layan perasaan. . .


PUJAANKU

Andai malam tiada pernah kan berakhir
Setiap ku bersamamu mungkin tak berujung
Betapa rindu ini tak pernah mati
Kekasih hatiku hanyalah engkau


Saat mulut manis mu memanggil namaku
Hatiku pun bergetar bagai terserang rindu
Betapa aku menyanjungi dirimu
Buta mata dan hati untuk yang lain

Memetik gitar
Menyanyi syair yang tulus
Persembahan kalbuku
Nantikan dikau ditidur lelapku
Pujaanku




Burung berkicau tanda setia pada pagi
Ku dengar engkau
Tak bisa dipisahkan lagi
Jantungku kau minta pun
Kan ku berikan
Betapa dalamnya cinta untuk mu



nk nengok video neh
click here

15.11.10

Skodeng darab Terjah . .!!!

salam 1 malaysia. . .
sari brite yang agak2 tidak brape nk d utamakan. . .
4 dara yang masih single n 1 wanita yang da berlaki didapati telah menyekodeng seorang makhluk Allah ini tanpa disedari oleh beliau. .
tiada sebarang kemalangan ngeri yang terjadi,
TETAPI ??!!!
berlaku mimpi ngeri selepas itu. .!!!
.
.
.
.
v

agagagagagaga. . ader aty mau jadi itu pembace brite utame kunun !!! huhuhuhuhu. . .sajer2 jer mau testing power. . .bukan aper tkut nt Datin Norazlina Redzuan uh nt ak gnti die pulok !!! :p
aiiiiiccceeehhhhh. . .terperasaan la pulok. . .mau story moly inih cerite ler. . .jln2, ngesot2 , terenjot2 kt KLCC ary uh, terserempak la pulok ngan Abe Farhe neh ngn his son yang kiut miut n tambam2 uh (pemain no 10 klatey deh ). . .akuh n da geng ape agy. . . NAEK SAWAN la wey. . .( thap cipan jer ) kihkihkihkih. . .dgan ase cun nyer, akuh pon g la tegoq c farhan neh. .

nani: erm. . .ni farhan kan ?? (saje2 bt tny,pdhal da taw da mamat uh farhan )
farhan : (agguk jer )
nani: boley tgkap gmbar x ?
farhan: boleh (slow jer sore die )
nani: hehehehehe. . .

*lebey kuwang la diolog ak ngn die time uh. . . .
.
.
.
.
v

pic kuwang menarik bab gambargrapher terlupey nk on flash
.
.
.
.
.
v
.
.
.
.
.
v

perhatikan pic di ats neh. . .(jgn tenong lelame plak, nt belau ank mate kowang ) lalalalalala. . . d sbabkan kuwang ketercunan pic ngn farhan, depa2 neh dok skodeng agy mamat uh. . .agy2 cik lija sowang neh. . .naek sawan lebey drpad akuh uh. . .hiakhiakhiakhiak. . (ske akuh glakkn owang neh ). . .ngatkan dpat la nengok wife die, p xder pulok. . .ngak tubik2 yer. . .dok shopping sakan sgat kut. . .
.
.
.
.
v

tuan owner kedai. . .la nmpak bebudak neh take a pic dpan kdai u, kasi halau inih budaks2 ya. . .
pppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssssssssshhhhhhhhhhhhh !!!!!!
.
.
.
.
v



selonok jln2 sesampai skru lotot longgar ma. . .shopping aper ???? ahahahahahaha. . . xder beli paper pown. . .( fulus xdop boh ) agagagaga. . .pengakuan terbaek dari akuh uh. . .bkan snag nk ngku !!!!
.
.
.
v

wokeh,
sari brite x utama telah pon tamat. .
bagi mereka yang sedang dok tension, pening kapla uh bab final exam,
all da best ak wish kan. . .
(pesanan kerek dari akuh )
kiuiukiukiukiu

TAMMAT

8.11.10

lebih HANGAT daripada HOT !!


salam pantai timur n barat yer. . .
hikhikhikhik
lebih hangat daripada biase
( pinjam jap tredmark HOT FM )
stelah d kaji n d slidik ngn x bape teliti n cermat
akuh ngatkn snyap dah pasal bola nih
p
ader lagi, thax 2 astro n rtm la bab still agy buat ulang tayang piala malaysia baru2 neh . .
cecaper yang anak kelahiran n9 uh
jgan jeles la bab thun pas kn kowang dah jd champion
so,
thn neh bio la turn ngri cik ct wan kembang pulok jd JOGHO yer. . .

akuh suker persoalan yang dibangkitkan oleh bekas pemain kebangsaan
uncle Azlan
kt astro arena ary2
" kenapa penyokong2 negeri lain tidak boleh menjadi seperti penyokong negeri Kelantan ? padahal permainan adalah sama sahaja setiap kali perlawanan. . ."


huhuhuhuhuhuhuhu
ader jawapan???










lautan merah yang senantiasa menyibokkan diri mereka di stadium



abe2 atah neh cumil blako deh. . .
ahahahahahaha




akuh sangat terharu, terbangga, terbongkah, terperasaan, ter aper agy eq. . .
paper jer la
hah continue balek
menjadi anak jati Kelantan !!!!

x sumer ader perasaan cam akuh neh
( perasan la kunun )






ngan semangat yang kental nyer, langkah demi langkah di hayun ntuk menuju ke pintu gerbang bukit jalil !!!!
hahahahahahaha
berjage2 la kalian sumer. . .









hhhoooooooooooooooooorrreeeeyyyy!!!





p/s: akuh sgat terharu n rasa keinsafan buat kesaatan bab sementara nk mnggu perlawanan stat uh, pnyokong2 TRW neh tatap menunaikan solat d dlm stdium uh. . .dgan bnyi yg bsing, owg cbok dok lalu lalang, tgh2 jlan depa solat. . .fuuuuhhhhhh !!!!! eeeerrrrrr. . .xtaw la. .
x terkata dek mulut akuh neh. . .


2.11.10

kijang merah gomo jang. . .





SUPER POWER !!!!

aha. . ??
seperti yang diketahui umum, mahu pon yang cun or terlebey cun...
hihihihihihi...

KELANTAN @ RED WARRIORS TEAM

tlah diisyhtiharkan secara banggenyer telah menjadi CHAMPION uh !!!
we are the champion...
ooh we are the champion...

(2 jer akuh taw lirik lagu uh )

kehkehkehkeh


oley..oley...oley...

klatey bulih

klatey bulih


GKG !!!



x sie2 ler akuh g nengok wey, dugaan demi rintangan akuh redahi nk p tengok abe hero akuh beraksi men bola...

dengan time p lewat plak uh bab ader paper pete uh...

FINAL SEH !!!

makngai..begitu tegar skali akuh yer...





PENGHARGAAN X TERNILAI:

thx nyak2 ket Pak Man sudi anto budak terjal neh p seremban...

2nd, yang terlampau sabar tahap cipan ngn akuh..

jeng3!!!

Pak Cik Teksi ...

( ak lupe lol name diye )

ngan jln soksak nyer, sudi nak anta akuh p bkit jalil

(x smpai pon,spruh jln jer, bpe kilo akuh jlan pon xtaw ler)...

p akuh x kesah yang pnting akuh dapat terduduk, terpekik n telolong nk bagi support kt red warriors uh...





ke jam an ket highway nilai...







terketemu time otw bukit jalil..
ader la amper 5 hgge 6 bijik bas penyokong2 n9 neh..
tuh br bas, lom ngn konvoi2 keto ngn muto agy uh boh...
RED WARRIORS ???

ahahahahaagagagaga...
diowang da sampey dulu da..
ket bukit jalil uh da jadi Lautam Merah da akuh nengok nyer...







Blockquote


mase first dah buet penyokong2 setia RW terdiam, tersilent, terdudok, ter ape agy ek...2 je la kut...bab da tercicir di blakang ngan 1-0 hasil penalti dari n9.
(cam bgoz jer sepakan penalti mamat uh )....
hihihihihihihihihihihihihi..........................


p mase ke2 tlah mmbuatkan c lautan merah neh kembali bergelora apbila gol pertame berjaye ditanduk ngan
BAAAAAEEEEEEKKK PUUUNNNYYYYEEEE !!!
oleh HAI-O, bkan syarikat yang jual air tuh yer...
hiukhiukhiuk
( gelak sempot )








p/s: saper2 nk buat style hair cam neh, sila la join RED WARRIORS Yer,kt salon xleh buet cam neh hah....hehehehehehe













SAWAN datang agy !!!????
aaaagggggggggggghhhhhhhhhhhhhhh...!!!
holamak ! akuh hilang voice yg merdu n lunak plak...xper abe farisham nyer pasa, kawe sggop xdok songho pon xpow...
bagaikan terkena sawan agy bab jaringan gol ke2 oleh Piya uh !!
ahahahahaha...
akuh ske part neh bab skunk neh turn c pnyokong2 n9 plak dok maen 'TER' pulok...ngan sawan yang xbley cntrol, kawe pon naek sawan jugok nge melemparkan bendera klatey dlm keadaan yang suku sedar yea...wuawuawuawua
*mujo bede ( mercun) xder kt tgn akuh,lau x....
( byangkan sdn bhd lol )
p lau ader penyokong terlempar anak or bini diye kew cam ner la agaknyer uh eq ??



semangat kental yang ditunjukkan by akuh uh !!!




warm up dlu yea. sebolom berjuang...

nk btw cket, xbley kew lau sek2 klatey neh nengok bola tangey uh tok soh nok gatay2 pekong bede ko, botol air ko, gapo2 bndo la...
buke apo, dok cwwwiiiiitttt la bak kate pepatah omputeh kan...
erm,
p mujo tahun neh xdop baka2 kusi ko gapo ko mugo mene kay...
hehehehehehehe...
kalu %&@^ gak
(malah nok oyak )
agoknyo stadium uh d KKKAAAABBOOOWWWMMMM nyo !!!




ucapan terhormat dari akuh...aaaiiiiccceeeehhhh3

TAHNIAH !!

da buet yg terbaek, so hasil nyer CHAMPION ler jd nyer...

tahniah gak pasukan n9, kowang dah maen yg terbaek n kesungguhan kamu semua terserlah yer...tingkatkan usaha anda lagi yer...

( ayat yg ader lam buku rekod skul rndah akuh dulu )

wakakakakakakaka






GOMO KLATEY GOMO !!!



p/s: say sowi 2 my lovely mum n abah...ahahahaha...suprise nani menjadi yer...hihihihihi...


28.10.10

Happy Birthday!!!

selamat ulang tahun akuh ucapkan kepade c diye...
DIYE ???
ahahaha....
soklan cepu perak uh...
adela hamba Allah uh
bukan tiap2 tahun
bukan tiap2 bulan
p
tiap2 saat akuh ingat besday diye
tiap saat akuh ingat diye
x menyusahkan owang pown akuh teringat diye kan...
lau dah cayunk bonar uh,
smua igat beb
cuma....
diye jer x ingat akuh
sob3
cdey beb ( emo cikit )
akuh harap diye happy ngan e dop diye skunk
x kesah la ngan sape2 pon
n
dapat maintainkan ke cute tan diye uh !!!
hakhakhakahak
selamat ulang tahun sayang
( teringat plak lagu Imran Ajmain )
HAPPY BIRTHDAY !!!!!

24.10.10

Semarak Red Warriors


akhirnyer.....
Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhooooooooooooooooooooooo..!!!!

ehem3...sonok sgat neh bab klatey dpat g final jugok...
bersyukur ke hadrat ilahi...so, jumpe kt Bukit Jalil 30hb neh...







Keputusan:Separuh Akhir Ke2

KELANTAN VS KEDAH 1-0






permainan yang mantap d awal minit ke6..tanpa jaringan pada minit awal pertama...penyokon2 klatan yang tetap setia menuggu akhirnyer berbaloi ngan rembatan sudut oleh abe sharul jersi 9 menggegarkan goal pasukan kedah....ahahahahahaha...mau bersorak sakan akuh ngan mama tengok bola mlm td...

hujan punyer la selebat alam kt umah akuh, saje je uh x bagi akuh tengok bola...
astro pulok jenis sensitif...
line x bape clear ler...
ape2 pom thanx astro awani tjuk live...
2 abah, sowi bising mlm td tengok bola...
hahahahahaha....
abah akuh memang bukan kaki bola pon...
balingan mercun tatap ader p kawalan ketat pihak polis berjaya mengawal sepanjang game berlangsong...

lau x akuh da terconggok da kt Stadium uh p nak balek klatey pon da x sempat..

tengok ket tb pon jadi ler..



set2 kapung pasir jelatang
pakat2 turun g KL la mgu depe deh...penohkan stadium uh, kawe dok taw lg bulih g ko dok mugo ado paper pete uh....
kawe pon final jugok...
sob3


Pemain Terbaik



walaupon tanpa jurulatih, pemain2 RED WARRIORS tatap menunjukkan permainan yang baek..syabas akuh ucapkan !!!


guano farhan x besh mlm tadi main...
slalu diye ler hebat..agagagagagaga..
2 cik lija oi,
abe mu maen dok sedap male td...
Faisham, u tatap i sokong !!!!
kiukiukiukiukiu....


GOMO KLATEY GOMO !!!

16.10.10

PD oh PD. . .

ahahahaha. . .bakal gambargrapher terbaek uh ( pkai suar pendek ). . .motek. . .








cam ket sydney pulok. . !!




cek3 6,7,10 ....hihihihihi,
wokeh line clear neh...
tengah syok melayan bantal ucuk ats tilam neh...
tetibe fifah ajk kuo plak...
c gewenyer bt suprise mai UV ni hah...
2 yang akuh terpacak dok sakan bergambaq tepi pantai uh...
lau x, xder maknernyer akuh nk p tgah ary bute jalan2 kt PD neh...
c pakwe nyer ditemani jejaka yang agak2 puyus!!!
bg akuh ler. .
hahahahaha...
dtg ler PD neh nk berdating ngn awek tercinta neh. . .
akuh ??
dating ngan imah jer...
ooppppss !!!
kitowang bukan les yer...
agagagagagaga

destinasi pilihan:

Teluk Kemang
berdekatan pantai Batu 4


owang da ajak kuo akuh on aje. . .
erm dari tgah ary sampai la ke petang melangok la kitowang kat tepi pantai uh...
sampai hitam la muka akuh neh (cket jer )...
baguih juge lepak2 kt tepi pantai neh, ader pek dah nyer...
ade la PEACE cket daripada dok ngadap pantai ket kolej akuh uh...
bkan nk ngutuk la tapi 2 la hakikatnyer beb...
huhuhuhuhuuu....
stakat kowang nak berkayak bley ler...


to syamim's friend:
sowi la beb, akuh berdiam sokmo bab akuh 1time jmpe kamu so, not too much talking la...
lau da bese2 cket, akuh bising la...
hahahaha,







sape x knal pokok paya bakau, hah blakang akuh 2 la die....









under pokok klapak !!!



dah lame gak akuh x jalan2 kt pantai PD neh, p sonok uh memang ler sonok,
p kan...
kadang srabut gak otak genius akuh neh tgk owang ramai kt pantai uh....
macam2 ragam la blet nengok...
ader couple tergedix2 la,
budak2 sekolah yang x bertamadun la,
awex2 bajek cun la...
nyak la...
huhuhuhuhuhuhu...
akuh lau da mgumpat pasai owang neh a mang x igat duniawi dah....

p den ado x pueh aty neh,
mano x nyo,
buet toilet2 lawo,
cantek2 p x dibukonyo eah...
goram den raso nyo eah...
haish !!!
jamban punyo pasai den kuokan cek 50sen, no hal la beb....
agaknyo dio takut kito xmau baya ka....
poyos ajo eah...

p/s:cian adek akuh, c apik, nak mandi pantai kt PD neh x pas2...

14.10.10

sesuci serabut kepala muda . . .

ohohoho. . uncle2 or aunty2 wey, tulun2 la budak neh (aku ler tuh )carikan idea cam ner nk buet assgment Arab neh. . .ku sangkakan sumernyer da selesai , p masih ader lagi yang tertinggal..
begini yer. .
mule2 uh buat nasyid, pastu x pasal2 kene bt lakonan plak. . xksah la pasal ape, janji cakap in Arab yer. . dah ler nasyid ari2 buat rakaman ntak pape ntah. . .hahahaahahaah. . akuh redah ajer ngn imah n fifah. . nasyid plak 3 orang jer. .
kunun2 rajin la study arab neh. . .

al-qisah. . .

"ustazah baru dapat maklumat dari UITM yang mengatakan kamu dikehendaki berdialog dalam bahasa arab dan rakam dalam masa 10 minit, tidak kira kamu nk buat tjuk paper pon. ."kata ustazah. . .reaksi akuh " WHAT !!!! , ape lagi la UITM neh . . ." hahahahaahaaaa. . . .maner kepale akuh x srabut beb. . stakat nasyid da la wey. . .p xper, demi UITM n markah final, akn ku lakukan jua. . .

oh tidak !!!! final exam arab membuatkan diri ku x tenang kala memikirkannya. .( ayat nk novel ). .akuh bukannya pandai na arab2 neh. . al-maklumla lidah melayu, memey cam neh. . test demi test da ustazah buat ntuk kitorang , so stakat neh ok blake jer. . ustazah kate la kan, exam nt suseh aw. . aaayyooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkk....!!!!! standard ler uh. . .jadi kene la ulang kaji yer budak nakal !!! ( pesan kat diri sendiri neh ). . baguih3

Study dok agy neh. . .guano neh boh ?? akuh x puas aty ler ngn carry mark akuh. . .agy2 BEL 311, p yang mampu akuh cakap alhamdulillah je la. . sbab not 100% depends kat madam, ader bpe percent ntah kat UITM. . so, akuh tawakal ajo la. . .

owright !!! study arab yok . . .


Abandoned Baby. . .

akuh pendekkan kaki uh, 2 yg nmpak sontot..!!!

dup dap dup dap dup dap....
( berdebow neh nk present )

hikhikhikhik..
sudey tibe ler mase nyer,
Malam Kemuncak !!!!
aiceh...ceh3
sekian lame get ready, sgala preparation tlah ciap !
macam nak g berperang pulok...
sementara dok menanti WTE coming, set dak2 gila camera mengambil port ntok d capture..
hakhakhakhakhak
akuh pown join sekaki dengan muke bajek cunnnnnnnnnnnnnnnnn....










hahahaha. . .


ini aku nyer topik ntuk presentation HPD. . .


urm. . cop2, bkan aku sowg jer. .


ngn geng2 akuh skli. .aku ske topik neh sbnarnya bab. .


ye la kowg byagkn, dah ler br prot ade isi slme 9 blan, pas2 sesuke aty diowg jer nk buanh baby uh. . .


bg aku la kn 2 nmenyer xder otak or brain. .


hahahaha. .
wahai remaja sekalian, kowg tok sah la nk gatai2 bt anak lau xmau b'tanggungjawab eah. . .


akuh benci tol lau manusia cam ni. .


nyusahkan hidop ajer. . .

ape hukuman ???
jeng2. . .lau la kuh ade power kn3. . bkn power rangers uh or power karipap girl. . kiukiukiukiukiu. . .akan ku hukum smpai mampus ajom eah. . puas aty suci akuh neh. . .
aku sebenaq nyer agk kurang setuju la ngn Pak Ali Rustam uh,
bt skul ntok bdak2 pregnant neh. . cam bg galakan la pulok. . .neh opinion akuh la kan. . .hahahaha. . cam bgos jer aku neh. . .
so,
sedar2 la wahai remaja di luo sane uh. . .akuh pon slalu gak igt2 kn diri neh
. . .


2.10.10

Abah's Besday

Fiee Bin Mansor
CAYUNK ABAH !!!!
oooyyyyyooooooo !!!
i can't believe it la...
WHY ???
coz
my abah sudey 50 taw..
thank 2 Allah give me a person that can be a GOOD ABAH !!!
alhamdulillah
abah d berikan kesihatan yang baek walaupon umoq da masok ke alam 50an
semoga Allah permudahkan segala urusan Abah d dunia mahupon d akhirat kelak
p/s: uncle2, pak cik2 ..aha... tengok micai abah tatap mantap n kehitam-hitaman agy uh..
rahsia abah, ary2 tacap
( agak la kut )
kiukiukiukiukiukiukiukiu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...